Quins tipus de misteles hi ha?

Mistela blanca, elaborada a partir de vi most macerat amb alcohol vínic, i mistela negra, similar a la blanca, però amb un color més fosc.

Les misteles són vins de licor tradicionals, dolços i amb un alt contingut alcohòlic. Aquí tens alguns detalls sobre elles:

  1. Mistela Blanca:
    Elaborada a partir de vi most macerat amb alcohol vínic, aquesta mistela és semi-fermentada, dolça i de color fustós. El seu contingut de sucres oscil·la entre 70 i 200 g/litre, donant-li la dolçor característica. És un vi de qualitat VLQPRD regulat per les denominacions d’origen.
  2. Mistela Negra:
    Similar a la blanca, però amb un color més fosc. També es fa a partir de diferents varietats de raïm, però les misteles blanques predominen. El seu procés d’elaboració implica l’addició d’alcohol etílic durant la fermentació, inhibint l’acció dels llevats i conservant els compostos aromàtics de la varietat.

En funció de la densitat i el contingut alcohòlic, les misteles han de respondre a requisits específics per ser comercialitzades. Per exemple, han de tenir com a mínim 15º alcohòlics i una densitat de 8è Baumé (corresponent a 185-190 grams de sucre per litre). Si tens més preguntes, no dubtis en contactar!