Coneix les DO de Tarragona

La Denominació d’Origen Tarragona és un segell que identifica i protegeix els vins elaborats al Camp de Tarragona i part de la Ribera d’Ebre
La Denominació d’Origen Tarragona és un segell que identifica i protegeix els vins elaborats al Camp de Tarragona i part de la Ribera d’Ebre. Aquesta regió vinícola comprèn un total de 73 municipis i destaca per la seva diversitat de vins. Aquí tens algunes de les principals denominacions d’origen (DO) de la província de Tarragona:
  1. DO Tarragona: Els vins blancs que es produeixen al Camp de Tarragona són suaus, equilibrats, aromàtics i fruitats. A la zona de la Ribera d’Ebre, tenen un color més intens. Els vins rosats són frescos i de color cirera, mentre que els vins negres del Camp de Tarragona són ferms i aromàtics.
  2. DO Montsant: Propera al Priorat, aquesta DO ofereix vins amb personalitat i sabor intens. Els vins de Montsant són especialment coneguts pels seus tintos elaborats amb la varietat Garnatxa.
  3. DOQ Priorat: Aquesta denominació és famosa pels seus vins tintos de gran qualitat, especialment elaborats amb Garnatxa. El Priorat és una zona vinícola amb una llarga història i tradició.
  4. DO Terra Alta: Situada a l’oest de Catalunya, la DO Terra Alta produeix vins blancs i tintos amb caràcter mediterrani. Els vins d’aquesta zona són frescos i expressius.