Què és un vi de licor?

(també conegut com a vi licorós o vi fortificat) és un tipus especial de vi amb una graduació alcohòlica molt alta, entre 14 i 23°.

Un vi de licor (també conegut com a vi licorós o vi fortificat) és un tipus especial de vi amb una graduació alcohòlica molt alta, generalment entre 14 i 23°. Es pot obtenir de dues formes bàsiques:

  1. Per addició d’alcohol al most abans de la fermentació: En aquest cas, s’afegeix alcohol al most abans que comenci la fermentació.
  2. Per detenció de la fermentació amb l’addició d’alcohol: Aquí, es deté la fermentació mitjançant l’addició d’alcohol, la qual cosa dóna com a resultat un vi mutat.

Els vins licorosos es mantenen bé gràcies al seu contingut d’alcohol i, en el cas dels licorosos dolços, també de sucre. Alguns tipus de vins licorosos inclouen:

  • Vi licorós, vi de licor o vi reforçat: És un vi generós dolç amb un contingut de sucres superior a 50 g/l.
  • Vi de Xerès: Originari de la regió de Jerez, a Espanya, aquest vi és famós pel seu sabor únic i la seva criança en bótes de roure.
  • Vi de Porto: Procedent de la regió del Duero, a Portugal, el vi de Porto és un altre exemple de vi de licor, amb un sabor dolç i una graduació alcohòlica elevada.
  • Vermut: Aquest vi aromatitzat es fa amb herbes i espècies, i sovint es consumeix com a aperitiu.

Espero que aquesta informació et sigui útil! Si tens més preguntes, no dubtis en contactar.